Esittely

Koiramaailmaan tutustuin kultaisennoutajan Rollen eli Applehills O’Caceyn kautta, jonka sain vanhemmilta monen vuoden painostuksen jälkeen. Rollen kanssa tutustuin tottelevaisuuteen ja noutoon. Koiranäyttelyihin tutustuin ensimmäisen tiibetinspanielini Est, Fin, Blr & Int Ch Miliisin Cza-Rinan eli Hempan kanssa, jonka kanssa kiersimme näyttelyitä monta vuotta. Pian Hempan jälkeen perheeseeni tuli uros Jonas eli Fin & Est & Se Ch Ziestan Indigo. Rolle, Hemppa ja Jonas ovat tällä hetkellä jo vihreämmillä niityillä, mutta mielestäni he eivät häivy koskaan.

Tällä hetkellä itselläni on kaksi tiibetinspanielia Fin & Est Ch  Miliisin Ne-Fthys  eli ”Lempi” sekä Fin & Est Ch Tuuling Ris Rosalinda eli Kukka.  Rollen jättämää kultaista aukkoa meidän perheessämme täyttää kultainennoutaja Clearing Pond’s Jippikayjei eli Rommi.

Ensimmäinen Rina-Cza’s kennelin pentue syntyi vuonna 2005. Pentuja nartuilleni syntyy harvakseltaan. Kasvatukseni pääperiaatteena on kasvattaa terveitä, rotumääritelmän mukaisia tiibetinspanieleita. Luovutan kaikki pentuni rekisteröityinä, sirutettuina eli tunnistusmerkittyinä, useaan kertaan madotettuna ja eläinlääkärin tarkastamina.

Tarkoituksenani on löytää jokaiselle pennulle rakastava koti ja ilahdun suuresti, jos kasvattini joskus osallistuvat näyttelyihin, vaikka pelkästään näyttelykoiria en halua myydäkkään. Toivon, että jokainen kasvatin omistaja pitäisi minuun yhteyttä pennun kasvaessa aikuiseksi, sillä minua kiinnostavat kasvattini myös aikuisiällä. Kasvatustyöni ei perustu pelkästään kotona oleviin koiriini vaan etsin silloin tällöin sijoituskotia jalostustyöni avuksi.

Vaikka kasvattajatyöni on tällä hetkellä pientä, pidän koiriani enemmän kuin harrastuksenani, se on nimittäin elämäntapa.